Inloggen

Inloggen met je gegevens

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud mij

Stukje historie over Appingedam en dan vooral over de horeca

Een verhaaltje over herinneringen aan Appingedam, dat gepubliceerd is op de reüniesite van 1995 (dat was een reünie inclusief gefuseerde scholen, dus wordt er ook verwezen naar de K. ter Laanschool). Dat is dus niet geheel actueel meer, vandar dat we er een PS aan toegevoegd hebben.

Voor wie er lange tijd niet meer geweest is, Appingedam is veranderd. Gelukkig wel. De historische elegance blijkt nog tot in alle uithoeken van het centrum, maar dat waren niet de aspecten waar de aandacht van middelbare-schoolleerlingen in eerste instantie naar uit ging. Nee, het waren andere zaken die Appingedam interessant maakten. En die hadden vooral te maken met wat we tegenwoordige de recreatieve thema’s noemen; hoe de pauzes werden gevuld en hoe

Even terug naar de RHBS. Waar de rector zat huist nu Sociale Zaken

Dit verhaal is gepubliceerd voorafgaand aan de reünie van 2005. We gingen met oud-docent John Breschoten (inmiddels overleden) even terug naar het voormailge HBS-gebouw dat toen al (en nog steeds) dienst deed als Stadskantoor van de gemeente Appingedam.

Al bij de entree ziet John Breeschoten een verandering. ”De trap is naar voren gehaald”, merkt hij op. We zien meteen waarom: nu is er aan de zijkant ruimte voor een oprit voor gehandicapten. En natuurlijk is er nog veel meer veranderd aan het

Hayo Apotheker: ‘Reünie 1995 riep warme gevoelens op’

Een interview met oud-leerling Hayo Apotheker (geboren 5-6-1950) voorafgaand aan de reünie van 2005. Dit gesprek werd gepubliceerd op de site van de toenmalige reünie. In die periode was Apotheker minuister van Landbouw. Na zijn ministerschap was hij nog burgemeester in Steenwijkerland en SúdWest-Fryslân (Sneek). En was hij interim-burgemeester van Waadhoeke, een functie die hij momenteel vervult in Nordeat-Fryslân.

Minister van Landbouw, maar ook oud-leerling van het Ommelander College, al